Bielskie Forum Komunikacyjne Strona Główna Bielskie Forum Komunikacyjne
Najlepsze forum komunikacyjne na Podbeskidziu

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Nowy rozkład jazdy 2009/2010 już dostępny
Autor Wiadomość
dddbb 
Ikarus 405

Wysłany: 6 Listopad 2009, 21:17   Nowy rozkład jazdy 2009/2010 już dostępny

Jestem w posiadaniu wersji roboczych (z 16.10) nowego rozkładu jazdy dla woj. śląskiego. Pociągów osobowych na trasie do Cieszyna nie przywrócono ale o ściąganiu trakcji na trasie BB - Skoczów chyba nie będzie mowy - okresowo mają z trasy korzystać wciąż pociągi PKP IC. Natomiast jeśli chodzi o trasę BB - Katowice wygląda to całkiem przyzwoicie. Mam wrażenie, że osobowych na tej trasie przybyło, zwłaszcza w dni robocze. Są 2 nowe połączenia do słowackiej Ziliny (a więc mamy 4), przybyło sporo połączeń bezpośrednich przez Pszczynę do Rybnika. Mankamentem, który mnie dziwi jest fakt, że pierwszy pociąg do Katowic o 04:05 (wg nowego o 04:13) będzie kursował tylko w dni robocze. Często jechałem nim przed ruszeniem "w Polskę" w weekend i na brak pasażerów nie można było narzekać.
Zainteresowanym mogę tabele przesłać mailem

slawek 
Ikarus 412

Wysłany: 7 Listopad 2009, 21:47   Re: Nowy rozkład jazdy 2009/2010 już dostępny

Znika jednak ostatni pociąg z odcinka Goleszów-Cieszyn (jeżdżący tamtędy pociąg pojedzie przez Zebrzydowice) i nie będzie już jeździł do Czeskiego Cieszyna. Jako ciekawostkę można podać to, że przez Bielsko i Skoczów z miejscami zawrotną prędkością 30 km/h będzie jeździł InterCity z Warszawy do Wisły (w projekcie jest jeszcze jako ekspres, ale od 2 listopada Beskidy są już InterCity). Projekt jest dostępny na stronie http://kolej.wikidot.com/...-woj-slaskiego, przy czym należy pamiętać, że to tylko projekt i jak to w Polsce, poprawki będą nanoszone do ostatniej chwili (co sam Urząd Marszałkowski przyznaje http://kolejbeskidzka.wik...lad-2009-2010).
Ostatnio zmieniony przez slawek 7 Listopad 2009, 21:56, w całości zmieniany 1 raz  

danio 
Ikarus 411
danio

Wysłany: 8 Listopad 2009, 11:41   

Na chwilę obecną jest ok 6 poprawek (w każdej po kilkanaście ) . Wszystkie związane ze skomunikowaniami .

dddbb 
Ikarus 405

Wysłany: 15 Grudzień 2009, 11:32   

Przewozy Regionalne "zapomniały" poinformować, że wraz z nowym rozkładem wchodzą też nowe (oczywiście wyższe) ceny biletów, o czym właśnie dziś się na własnej skórze przekonałem. Przykładowo bilet BB - Katowice: +20% (12 zł)

dableyland 
Jelcz M11

Wysłany: 23 Grudzień 2009, 08:26   

Bo oni informują tylko o tym co im jest na rękę. Np. o podwyżkach biletów nie, o wiecznych spóźnieniach i nieogrzewanych starych kiblach też nie.

dddbb 
Ikarus 405

Wysłany: 27 Luty 2010, 10:26   

Od 1 marca zmiany w rozkładzie jazdy. Całe szczęscie tym razem nie totalne cięcia tylko raczej zmiany w kierunku pasażera. Szczegóły tutaj: http://przewozyregionalne...a%20marcowa.pdf

Odpowiedz do tematu